În ultimii ani, tehnica extensiilor de păr s-a bucurat de o interesantă ascensiune în întreaga lume și nu doar în rândul vedetelor internaționale.Tipurile de extensii de păr apărute în timp și modalitățile lor diverse de atașare în părul natural au atras din ce în ce mai multe doritoare. Femeile nu își mai fac astăzi griji dacă vor să obțină un nou look de la o zi la alta. Tot mai multe doamne și domnișoare își pun încrederea în extensiile de păr pentru a avea un păr mai bogat, voluminos, mai lung și mai strălucitor.

Te invit să descoperi o serie de informații utile despre extensiile de păr: cum trebuie să arate părul tău înainte de a îți pune extensii, ce tipuri de extensii există și ce tip de păr se folosește la extensii, care sunt modalitățile de atașare a extensiilor și multe alte răspunsuri interesante.

Cum trebuie să fie părul meu pentru a purta extensii de păr?

În ceea ce privește lungimea părului, în funcție de tipul de extensii ales, e necesar ca părul să aibă cel puțin 5-6 cm în partea de jos la ceafă și 8-9 cm în partea de sus, calota. Totodată, e important ca tunsoarea părului să fie una filată, deoarece pe un păr drept s-ar observa diferența dintre părul natural și extensii. Ține cont și de căderea părului. Dacă te confrunți de obicei cu această problemă, cel mai bine consultă-te înainte cu specialistul care montează extensiile. În mod normal, nu este recomandat să îți aplici extensii dacă există căderi masive de păr. Nu în ultimul rând, părul tău trebuie să fie curat, proaspăt spălat atunci când mergi la salon atât din considerente igienice, cât și pentru eficiența extensiilor.

Ce tip de păr se folosește la extensiile de păr?

În funcție de tipul de păr folosit, extensiile de păr pot fi confecționate din fibre sintetice sau din păr natural, uman. Părul sintetic este mai ieftin, se găsește într-o varietate de culori și texturi, în schimb cel uman, natural este mult mai rezistent la temperaturi înalte.

În funcție de calitate, există mai multe tipuri de păr folosit. Păr virgin presupune faptul că părul nu a fost vopsit sau prelucrat în niciun fel. Părul Remy este mult mai lung și mai strălucitor datorită prelucrării intensive cu cheratină. Părul dublu prelucrat este cel mai scump tip de păr utilizat la confecționarea extensiilor, acesta fiind supus unei prelucrări speciale. Toate firele de păr sunt de aceeeși lungime și grosime.

Ce este extensia din păr natural remy?

Extensiile de păr natural Remy sunt produse din păr de cea mai înaltă calitate. Părul Remy este colectat de la donatori sănătoși (în special din India). Trebuie știut că nu orice păr natural este Remy. Totul are legătură cu selecția, depozitarea și manufacturarea lui. Părul Remy este părul natural, strâns și păstrat în mănunchi, cu toate firele orientate în aceeași direcție, de la rădăcină către vârf. Acesta nu suferă niciun proces chimic de îndepărtare a cuticulei firului de păr, fiind acoperit și protejat în timp față de agresiunea factorilor externi. Păstrarea cuticulelor firelor de păr și alinierea acestora într-o manieră unidirecțională creează extensii complet naturale. Prin acest proces se asigură că părul rămâne foarte moale, lucios, mătăsos și că nu se încurcă foarte tare de-a lungul duratei sale de viață.

Care sunt cele mai populare tipuri de extensii de păr în prezent?

Extensii de păr cu cheratină

Extensiile din cheratină sunt extensii 100% din păr natural, cu lipire la cald, a căror aplicare este realizată de către un specialist. Aceste extensii au la bază cheratină pură, de înaltă calitate cu rolul de a lipi părul din extensie de părul natural, dar și de a proteja firele și de a le hrăni în profunzime. Sunt printre preferatele clientelor, datorită duratei lungi de purtare.

Extensii de păr tape-in

Extensiile de tip tape in sunt extensii de păr natural semi-permanente, refolosibile, care se atașează cu ajutorul unei benzi adezive. Este o tehnică revoluționară și deloc invazivă.

Extensii de păr micro-ring

Extensiile de tip micro-ring sunt extensii din păr natural 100%, care se montează la rece, șuviță cu șuviță, cu ajutorul micro inelelor și a cleștelui special.

Extensii de păr nano-ring

Extensiile de tip nano-ring sunt extensii din păr natural 100%, care se montează la rece, șuviță cu șuviță, cu ajutorul nano inelelor și a cleștelui special. Sunt mult mai mici decât micro inelele, ceea ce le face foarte ușor de purtat.

Extensii de păr clip-in

Extensiile de tip clip-in sunt extensii din păr natural, care au atașate niște mici clame, clipsuri care se prind în păr, putând fi atașate foarte ușor, chiar personal, fără a fi nevoie să mergi la salon. Se atașează individual, pe secțiuni ale capului, foarte ușor în câteva minute și se pot da jos oricând vrei.

Extensii de păr țesute (cusute) în părul propriu (sewn-in)

Sunt extensii realizate din păr uman, al căror mod de atașare se realizează prin coaserea extensiei în părul natural (unde părul natural este împletit, extensiile sunt atașate cu ajutorul unui ac și al unui fir de bumbac). Este un proces mai greoi de montare și de aceea se recomandă un specialist pentru atașarea acestora.

Alte tipuri de extensii de păr cunoscute

Ce metode de aplicare a extensiilor de păr sunt folosite?

Așa cum ai citit mai sus, există extensii cu prindere clip-in, lipite cu bandă sau adeziv, țesute în părul propriu sewn-in, micro links, lipite bonded și extensii de păr cu fuziune la rece. Alte opțiuni includ extensii halo, breton clip-in, extensii de intercalare a părului - hair blending și extensii de păr micro loop.

Care sunt avantajele purtării extensiilor de păr?

Consider că principalul avantaj al purtării extensiilor de păr este că acestea îți oferă într-un timp relativ scurt un nou look, cu care te poți mândri. Așadar, dacă nu ai norocul de a avea un păr natural lung și bogat, însă ți-ai dori să te poți lăuda cu podoaba ta capilară, poți alege tehnica extensiilor, consultându-te cu un specialist pentru a vedea care model ți se potrivește cel mai bine.

Un alt aspect pozitiv îl constituie și spălarea extensiilor care se realizează, în mare parte, la fel ca spălarea părului natural. Cu cât le vei menține mai curate, cu atât vor arăta mai bine și mai strălucitoare.

Alegând extensii din păr natural, te vei putea bucura de orice coafură sau culoare a părului vei vrea. Vei vedea că mulți nu vor reuși să facă diferența între părul natural și extensii, iar tu te vei simți parcă mai tânără și mai frumoasă.

Dacă nu vrei să mergi la salon să îți aplici extensii, există și varianta extensiilor clip-in pe care le poți monta singură și, evident, sunt și mai puțin costisitoare.

Extensiile pot ascunde un păr foarte degradat și îți pot conferi un look sănătos, fresh și strălucitor.

Care sunt dezavantajele purtării extensiilor de păr?

Cu siguranță, mulți consideră un principal dezavantaj costul extensiilor (în special al celor din păr natural), acestea putând depăși suma de 300 - 400 lei. Costul extensiilor depinde de tipul de extensii ales și locul unde alegi să îți fie montate.

Un alt dezavantaj de care s-a tot vorbit este acela că îți afectează firul de păr. Un mic grad de deteriorare al părului natural poate exista, însă iarăși depinde de ce tip de extensii alegi să folosești, cine le montează și cât de atentă ești cu întreținerea lor. Dacă optezi pentru extensii din păr natural cu bandă, cheratină sau clipsuri, acestea nu sunt aproape deloc dăunătoare.

Dacă ai extensii cu clipsuri, nu vei putea înota cu ele, iar dacă ți-ai montat extensii cu adeziv va trebui să ai grijă cu balsamul la spălare pentru a nu se distruge adezivul.

Folosirea îndelungată a extensiilor, fără pauze, poate cauza căderea părului. De asemenea, o întreținere precară sau neacordarea atenției în ceea ce privește instrucțiunile primite pentru tipul de extensii pe care le folosești, pot afecta părul tău destul de serios.

Atenție! Dacă ai un păr foarte rar sau ai probleme serioase cu căderea părului, nu se recomandă aplicarea extensiilor.

Există un interval de timp în care se pot schimba extensiile de păr?

Durata în care extensiile de păr se pot ține diferă în funcție de tipul de extensii pe care l-ați ales. Astfel:

Ce metode de hairstyle pot alege pentru extensiile de păr?

Răspunsul este simplu: poți face orice vrei tu! Îți poți ondula părul cu ondulatorul, îl poți întinde cu placa sau îl poți prinde într-un coc. Indiferent de coafura pe care vrei să o încerci, atunci când ai părul lung și des obținut cu ajutorul extensiilor, este mai simplu să realizezi orice. Părul lung oferă nenumărate posibilități și, cu puțină imaginație, îți poți face ceva interesant și singură acasă.

Pot fi vopsite extensiile de păr?

Da, extensiile din păr natural pot fi vopsite, însă nu este recomandată decolorarea acestora. Având în vedere că există o gamă variată de nuanțe pentru extensiile de păr, cel mai bine ar fi să îți vopsești părul natural înainte de aplicarea extensiilor cu nuanța de culoare cea mai apropiată de cea a extensiei pe care ai ales să o porți.


Visezi la un păr lung și frumos? Ești adepta schimbărilor de look? Îți place să încerci coafuri noi? Orientează-te către extensiile din păr natural, deoarece arată foarte bine și se armonizează perfect cu părul personal. Mergi la un salon de specialitate, cere o consultație în materie de extensii și alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Ține cont de toate sfaturile și recomandările primite și, de îndată ce ești fericita posesoare a unor extensii de păr, îngrijește-le așa cum îți îngrijești propriul păr. Frumusețea ta depinde de tine, iar sănătatea părului tău este în mâinile tale!